Terugblik mini-symposium logistiek op de PROVADA 2018

Terugblik van het mini-symposium van Dynamis Logistiek op de PROVADA 2018! Als Dynamis stonden we voor de 13e keer op de PROVADA. Wij kijken terug op een zeer geslaagd mini-symposium. Wilt u nog een presentatie terugzien, weten hoe dat lekkere bier heette of kijken of u wel goed op de foto staat? Bekijk hier de hoogtepunten van Dynamis op de PROVADA.

Mini-symposium Future proof Logistics
Op dinsdag 5 juni vond het mini-symposium met als thema Future proof Logistics plaats met onderstaande vragen als uitgangspunt:

  • Wat betekent digitale transformatie voor de logistieke sector?
  • Hoe belangrijk is The Last Mile in logistiek?
  • Hoe belangrijk is duurzaamheid voor het logistieke vastgoed? Is duurzaamheid in bestaande bouw mogelijk?

Park 15
Gijs Spruijt van Giesbers Groep neemt ons mee in de wereld van Park15. Park15 is gelegen langs de snelweg A15, tussen Arnhem en Nijmegen en het toonbeeld van een nieuwe generatie duurzame bedrijvenparken in Nederland: tijdloos en met behoud van waarde op de lange termijn. Kwalitatief hoogwaardig, groen en toekomstbestendig. En daarnaast multimodaal bereikbaar via weg, water en in de toekomst spoor èn centraal gelegen tussen de Rotterdamse havens en het Duitse Ruhrgebied.

Duurzaamheid en Groen
Het is de ambitie om van Park15 een zeer duurzaam park te maken, zowel op gebiedsniveau als de gebouwen zelf. Onderdeel van de duurzaamheidsambitie is de mogelijke koppeling met een windmolenpark langs de A15, inzet van zonnepanelen, koude- en warmte-opslagvoorzieningen in de bodem en de toepassing van energiebesparende maatregelen, waarmee op een economisch verantwoorde wijze een zeer energie-efficiënte exploitatie van gebouwen mogelijk is.

Bij de aanleg van Park15 wordt ook veel aandacht besteed aan de inpassing in het landschap. Zo gaat het gebied rondom het park onder meer ingericht worden met groene, recreatieve bufferzones en loopt het over in Landschapspark De Danenberg. Een van de bestaande bongerds, de ‘Betuwse Bongerd’, vormt aanleiding voor een nieuw bongerdlandschap op Park15, bestaande uit een aaneenschakeling van verschillende bongerds met diverse fruit- en eventueel notenbomen. Zo ontstaat er verwevenheid tussen het bedrijvenpark, de bufferzone, de Betuwse bongerd en de omgeving. Daarmee wordt het een aangename plek voor zowel werknemers als omwonenden om te werken en te verblijven.

Reeds gevestigd op dit duurzame park zijn Mars, Kraft Heinz en Lidl. Recentelijk heeft Lidl Nederland een nieuw duurzaam distributiecentrum gerealiseerd, op een kavel van ca. 16 hectare. Door gebruik te maken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie streeft Lidl met dit distributiecentrum na in haar eigen energiebehoefte te kunnen voorzien.

Park15 is de locatie waar Lidl de laatste ontwikkelingen qua duurzaamheid in kan passen en hun energieverbruik steeds verder te minimaliseren. Park15 is het toonbeeld van een nieuwe generatie bedrijventerreinen in Nederland waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid, tijdloos en met behoud van waarde op lange termijn. Hiermee zijn gebruikers en beleggers verzekerd van vastgoed en bedrijventerrein dat ‘Future Proof’ en aansluit bij de logistieke ambities.
> Bekijk de presentatie

Het digitale tijdperk
Dado van Peteghem nam ons in zijn presentatie mee in het digitale tijdperk. Digitale verstoring is meer dan alleen een consulting modewoord. Het is echt en het komt voor in elke industrie ook in de logistiek industrie. Dado nam ons mee in de geschiedenis van de platen industrie en daarna de fotografische industrie. De fotografie-industrie verschoof volledig van analoog naar digitaal. Hoewel een werknemer van Kodak de uitvinder was van de digitale camera, alleen sloot Kodak de uitvinding ergens veilig op in de hoop dat niemand anders ooit zou komen met hetzelfde idee. Helaas voor Kodak ontwikkelde een van de concurrenten ook een digitale camera en de rest is geschiedenis.
> Bekijk de presentatie
> Bekijk de samenvatting van de presentatie

Bedankt voor uw komst!
Iedereen die erbij was, bedankt! We hebben dankzij u een geslaagd symposium gehad waar we met een goed gevoel op terugkijken.

Verder praten of kennismaken?
Wij hopen dat u niet wacht tot de volgende PROVADA om ons te spreken. Neem contact op en we ontvangen u graag met koffie en een lokale specialiteit. We zijn landelijk groot, maar onze kracht zit ‘m ook in het lokale.

Contactpersoon: Arjan Rens 06 25289446